Träffa Irma på MyVegina

Se intervjun med Irma på MyVegina, en vegansk restaurang i centrala Stockholm.

En nöjd sparare som har sparkonto fast hos Qred bank

Ansök om företagslån

Låna från 50 000 kr upp till 5 miljoner kr utan bindningstid. Från 1 månad upp till 36 månader och betala tillbaka i förtid när du vill - helt utan extra kostnad! Ett lån som är lika bra för att lösa tillfälliga svackor som att skapa tillväxt.

Ja, du läste nästan rätt. Men tänkte du på att en bokstav kan förändra ett helt ord? 

Just det. Irma Arlert har grundat en vegansk restaurang med det fyndiga namnet - MyVegina. 

All mat och dryck är helt vegansk och alla recepten har hon kommit på själv, eftersom att hon är vegan sedan många år tillbaka. 

“Utbudet för 5-10 år sedan var så otroligt dåligt. Nu börjar det bli bättre, men vi är inte riktigt där ännu,” förklarar Irma. 

Idén till restaurangen fick hon när hon studerade marknadsföring på en skola i Stockholm. Namnet har gett en del PR genom åren och hon älskar att se folks reaktion när de passerar hennes skyltfönster på Norrtullsgatan i centrala Stockholm. 

Irma bakom kassa på MyVegina
Irma bakom kassan på MyVegina
“Det är fortfarande lika roligt att se folks reaktion när de passerar i sin lilla värld och läser på skylten eller fönstret. Faktum är att många bud och brevbärare pratar om hur de önskat att någon gång få leverera till mitt företag och se hur det är i verkligheten,” berättar Irma. 

MyVegina slog upp dörrarna under 2018 och hade före pandemin omkring 20 anställda på två restauranger och var ett mycket populärt val för catering. 

Restaurangen följer tre grundläggande pelare:

Veganism: Allt som serveras på restaurangen är veganskt.
Symbios: Naturen är otroligt viktig för oss. Därför erbjuder restaurangen en grön och vacker miljö där du ska kunna känna dig fri och lycklig.
Feminism: Irma vill hylla kvinnokroppen och Moder Jord, och skapade därför varumärket!

En grön och lugn atmofär med mycket växter i restaurangen
Restaurangen sticker ut på ett härligt sätt med mycket färg och rolig inredning
“Många säger att de första 3-5 åren är tuffa, men när vi precis skulle börja gasa och växa så slog pandemin till med full kraft. Det var både tufft och dålig tajming,” fortsätter Irma. 

Idag studerar Irma till retorikkonsult, är mamma till två barn och driver vidare MyVegina. Även om det är stressigt med barn, heltidsstudier och en egen restaurang, så älskar hon att det är hennes eget och att hon kan visa sina två söner att kvinnor också kan - bara man vill!

“Jag har mycket energi och älskar människor. Det är därför jag gör det här,” avslutar hon. 

På menyn kan man hitta fräscha mackor, sallader, soppor, smoothies och goda drinkar. Har du vägarna förbi Stockholm, så är det helt klart värt ett besök. Eller varför inte anlita Irma och MyVegina till nästa catering? 

Qred hjälpte till när andra inte gjorde det

Under pandemin hade restaurangnäringen det som bekant väldigt tufft. Banker och andra långivare ville ofta se lång historik, balans- och resultaträkning och annat. Dessutom väntade Irma på pandemistöd som hon inte kunde uppta i sin ansökan om finansiering. 

Qred kunde däremot hjälpa till när hon behövde det som mest, under lågsäsongen som oftast sträcker sig mellan november och april. 

Behöver ditt företag också ett tillfälligt tillskott av pengar? Gör en ansökan om företagslån hos oss på Qred eller läs mer om vårt företagskort Qred VISA eller läs mer om factoring

Till sist vill vi verkligen tacka Irma för att vi fick komma och besöka henne. Stort lycka till i framtiden!